Shtëpia kthehet në galeri arti/ Shkodër, banesa 150 u dogj dhe u rindërtua duke pritur 25 ekspozita

09/10/2021 19:55

Në vitin 2017, zjarri shkatërroi një prej banesave me karakteristike të Shkodrës me një histori 150 vjeçare dhe sëbashku me godinën edhe arkivin me foto, piktura e shume libra e shkrime te familjes Shpuza.

Poetja Rozafa Shpuza tregon se pse vendosi sëbashku me vëllezërit ti japin një tjetër funksion shtëpisë.

Deri më tani, në shtëpinë – galeri artesh, janë hapur mbi 25 ekspozita si dhe janë promovuar disa libra.

“Oda” tashme është kthyer në vendtakimin e artisteve të Shkodres dhe jo vetëm ku diskutohet për fotografinë̈, pikturën, skulpturën, artin modern, për muzikën dhe letërsinë.

Top Channel