Një ditë pasi u shpall në kërkim ndërkombëtar, vihet në lëvizje Adriatik Llalla. Kërkon pezullimin e ekzekutimit të dënimit

09/10/2021 11:14

Ish Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, ka kërkuar pezullimin e ekzekutimit të dënimit me 2 vite burg për fshehje pasurie.

Ky veprim i Llallës erdhi një ditë pasi u shpall në kërkim ndërkombëtar, pa u mbyllur dita e 16 e dënimit të tij për akuzën e fshehjes së pasurive në tre episode.

I dënuar me dy vite burgim dhe pesë vjet të heqjes të së drejtës për të ushtruar funksione publike, Llalla nuk u gjet në banesën e tij dhe gjatë kësaj kohe ai u mbajt në kërkim kombëtar, ndonëse nga këqyrja e sistemit TIMS rezultoi se ai ishte larguar në drejtim të paditur.

Tanimë autoriteteve jashtë Shqipërisë do tu duhet të zbulojnë vendndodhjen e tij dhe t’ja dorëzojnë drejtësisë në vend, teksa avokati i tij mbrojtës jo vetëm insiston se klienti ka probleme shëndetësore dhe nuk mund të arrestohet por që gjithashtu ai do t’i drejtohet gjykatës së lartë me një rekurs.

Top Channel