Analisti Kreshnik Spahiu tha në Open se vizita e sotme e kancelares Angela Merkel është një sukses për Tiranën zyrtare.

“Vizita është privilegj dhe sukses për Tiranën dhe këtu duhet të vijmë pikë. Vizita e Merkel ka tre prioritete: njeh faktorin shqiptar, bën bashkë dy kryeministra shqiptar.

Ajo tha që Shqipëria dhe Maqedonia kanë plotësuar kriteret , por për shkak të çështjeve proceduriale është i vonuar.

Sa i përket çështjes së dhe procesit të Berlinit dhe dallimin me Open Balkan. Është e papranueshme që Tirana dhe Prishtina tregojnë paaftësinë në dialog, si mund të gjejë dialog me Serbinë, Kosova kur nuk e bën me Tiranën.

Procesi i Berlinit ka 4 liri kryesore, që nëpërmjet një mbështetje financiare ta afrojë në standardet e BE. Është një mbështetje e hapur për Ballkanin”, tha ai.

Top Channel