Rëshqitjet e herë pas hershme kanë vënë në rrezik banorët, shtëpitë e të cilëve ndodhen poshtë Kalasë së Lezhës.

Ky fenomen nisi të shfaqet pas reshjeve intensive të shiut në fillim të janarit, dhe që prej asaj ditë ende nuk është marrë asnjë masë për të mbrojtur këtë pjesë të rëndësishme të historisë. Specialisti i Trashëgimisë Kulturore Ded Margjoni bën thirrje  për ndërhyrje.

Margjoni thotë se shkak për vonesat është bërë, gjetja e specialisteve të fushës për të ndërhyrë për fortifikimin e murit të Kalasë.

Top Channel