Qyteti Studenti do hapet për afganët/ Të gjitha godinat në dispozicion të qëndrimit të përkohshëm

17/08/2021 19:00

Qyteti Studenti duket se do të shërbejë si një nga vendqëndrimet për një pjesë të madhe të afganëve që do të mbërrijnë së shpejti në Shqipëri.

Bashkia e Tiranës po zhvillon përgatitjet e nevojshme për të kthyer në funksion të strehimit të tyre një pjesë të godinave të Qytetit Studenti.

Godinat ku do të strehohen afganët me familjarët e tyre mësohet se janë godina numër 2, 4 , godina 7-8 si dhe godina 24-25.

Këto godina janë zbrazur tashmë nga studentët që po qëndronin aktualisht në këto ndërtesa dhe po bëhen funksionale për strehimin e të huajve.

Qëndrimi i afganëve në vendin tonë do të jetë i përkohshëm deri në pajisjen e tyre me vizë amerikane dhe më pas do të lëvizin në drejtim të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që do të jetë edhe destinacioni final i tyre.

Ende autoritetet nuk kanë dhënë një shifër të saktë se sa është numri i personave që do të mbërrijnë në vend, megjithatë flitet për një shifër në rreth 2 mijë afganë.

Veç Qytetit Studenti, një tjetër skenar përfshin edhe strehimin e një pjesë të tyre në disa hotele në qytetin bregdetar të Durrësit, edhe pse kapacitetet e strukturave akomoduese janë më të kufizuara për shkak të fluksit të turistëve.

Top Channel