Kabineti i Raisi: Një listë e plotë e kriminelëve, mashtruesve dhe veterinerëve të IRGC

15/08/2021 18:53
Kabineti i Ebrahim Raisi është i mbushur me veteranë në korrupsion, krime dhe terrorizëm

Raportimi nga PMOI/MEK

Të mërkurën, Ebrahim Raisi, presidenti i ri i regjimit iranian,  dorëzoi kandidatët për kabinetin e tij në Majlis (parlament). Shumica e ministrave të tij të ardhshëm janë, pa dyshim, në mesin e zyrtarëve të regjimit me lidhje të forta me Gardën Revolucionare (IRGC) dhe të cilët janë të njohur për terrorizmin, shkeljet e të drejtave të njeriut ose korrupsionin financiar.

Esmail Khatib, i cili do të shërbejë si ministër i inteligjencës, ka një histori të gjatë në degën e inteligjencës të IRGC, ishte një anëtar i vjetër i zyrës së udhëheqësit suprem të regjimit Ali Khamenei, dhe gjithashtu ka shërbyer në fondacionin Astan-e Quds , një nga institucionet që regjimi përdor për të thithur pasuritë e Iranit për qëllimet e tij të liga.

Hosseing Amir Abdollahian, ministri i jashtëm i ardhshëm, ka një histori të gjatë në diplomacinë e regjimit dhe ishte shumë pranë organizatorit të terrorit, Qassem Soleimani, i cili u vra në një sulm në janar 2020 në Irak. Amir Abdollahian ka një histori të gjatë të mundësimit të politikave terroriste të regjimit në Irak dhe vendet e tjera të rajonit. Ai ishte anëtar i komitetit të sigurisë politike të ekipit negociator bërthamor iranian.

Massoud Mirkazemi, kreu i Organizatës së Buxhetit dhe Planifikimit, ishte ministër i tregtisë dhe ministër i naftës në qeverinë e Mahmoud Ahmadinejad. Emri i tij u përmend disa herë në rastin e përvetësimit të naftës Babak Zanjani, me vlerë miliarda dollarë.

Javad Oji, i paravendosur të kryesojë ministrinë e naftës, ishte zëvendësministër i naftës në qeverinë e Ahmadinexhadit dhe është ndër menaxherët e Fondacionit Mostazafan, një tjetër institucion financiar i korruptuar i mbikëqyrur nga Khamenei.

Ahmad Vahidi, ministri i brendshëm i ardhshëm, ishte komandant i Forcës terroriste IRGC Quds në vitet 1990. Ai kërkohet nga Interpol për rolin e tij në bombardimin e qendrës AMIA në Argjentinë në 1994. Ai gjithashtu shërbeu si ministër i mbrojtjes gjatë presidencës së Ahmadinexhadit.Mohammad Mehdi Esmaili, i propozuar për të kryesuar ministrinë e kulturës, shërbeu si këshilltar i kulturës dhe shoqërisë i Raisit kur ky i fundit drejtoi degën e gjyqësorit. Ai ishte gjithashtu përfaqësuesi i gjyqësorit në televizionin kombëtar të regjimit. Ai është promovuar shumë nga IRGC si “fytyra e revolucionit”.Rostam Ghassemi, i emëruar si ministër i ndërtimit, ishte ministri i naftës i Ahamdinejad.

Ai ishte një nga të dyshuarit kryesorë në dosjen Babak Zanjani, por pretendoi se nuk dinte asgjë për këtë çështje kur u thirr në gjykatë.Hossein Baghgoli, ministri i ardhshëm i arsimit, ishte anëtar i fondacionit të të rinjve Astan-e Quds dhe ka pasur një histori të gjatë duke promovuar propagandën e regjimit në sistemin arsimor.Bahram Einollahi, ministër i shëndetësisë, ka role të ndryshme në institucionet qeveritare, duke përfshirë Këshillin e Revolucionit Kulturor, ndihmësin e arsimit të ministrit të shëndetësisë. Ai gjithashtu shërbeu si zëvendës i klinikës së IRGC.Me një listë të plotë të mashtruesve dhe kriminelëve dhe të kryesuar nga një vrasës masiv i cili është i njohur për rolin e tij në masakrën e 30,000 të burgosurve politikë në vitin 1988, qeveria e re e regjimit është parashikuar që do ti bëjë gjërat më keq për popullin iranian.

Top Channel