39% e familjeve shqiptare nuk përballojnë dot ekonomikisht një javë pushime ka zbuluar anketa e Barometrit Ballkanik 2021.

Shqipëria vjen e treta në renditje pas Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut nga vendet e rajonit në përqindjen e familjeve që nuk përballojnë dot pushime të gjata. Ndërkohë, Kosova raporton se vetëm 11% e familjeve nuk mund të kryenin këto lloj pushimesh, numri më i ulët në rajon.

Qytetarët na pohuan se shkak kryesor për këtë janë mungesa e financave.

Gjithashtu Barometri ka pyetur qytetarët nëse kanë planifikuar të bëjnë pushime dhe në Shqipëri 84% e popullsisë ishin ende të pavendosur, numri më i lartë në rajon pas Serbisë.

Barometri Ballkanik ka pyetur qytetarët edhe për gjendjen e tyre ekonomike-sociale ku 77% e kanë cilësuar si mesatare dhe 17% poshtë mesatares. Shumica e popullsisë në Ballkanin Perëndimor menodn se pabarazia është problemi më i madh i rajonit.

Pushime vjetore

39% e familjeve shqiptare më pak se 1 javë

Planifikimi i pushimeve

Serbia 88% të pavendosur
Shqipëria 84% të pavendosur

Top Channel