“Open Balkan”/ Zero minuta vonesa në kufi në 2023, një leje pune në 2022 dhe lëvizje e lirë e mallrave! Marrëveshjet e firmosura Shkup

29/07/2021 12:21

Ashtu siç raportoi i dërguari i Top Channel në Shkup Muhamed Veliu emri i ri i shengenit ballkanik do të jetë Open Balkan. Kjo për t’i dhënë mundësi edhe vendeve te tjera në rajon për tu bërë pjesë.

Gjatë samitit të sotëm u nënshkruan disa marrëveshje trilaterale, në kuadër të Mini-shengenit Ballkanik, me synim lehtësimin e jetës së qytetarëve dhe komunitetit të biznesit në Ballkanin Perëndimor.

Zero minuta vonesa në kufi në 2023, leje pune vitin e ardhshëm, kualifikim i përbashkët, marrëveshje për shëndetin dhe 3-fishin i kapaciteteve në fatkeqësi natyrore janë ato të cilat kanë rënë ditën e sotme dakord liderët e Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në ‘Ballkanin e Hapur’.

Marrëveshja për Bashkëpunimin në përballje me fatkeqësitë natyrore; memorandumi për të lehtësuar importet dhe eksportet dhe lëvizjen e mallrave; Lëvizje për tregun e lirë dhe lejet e qëndrimit;

FOTO GALERI
1/32

Top Channel