Zgjedhjet e 25 prillit/ Delegacioni i BE reagon për raportin e OSBE: Nxisim autoritetet të përfundojnë hetimet për blerjen e votës

27/07/2021 18:00

Delegacioni i BE ka reaguar për raportin përfundimtar të OSBE/ODIHR-it për zgjedhjet e 25 prillit duke thënë se konfirmon se zgjedhjet ishin të mirëorganizuara.

Me anë të një postimi në Twitter, thonë se nxisin autoritetet të përfundojnë hetimet për blerjen e votës. Gjithashtu thotë se raporti konfirmoi shqetësimet në lidhje me keqpërdorimin e burimeve shtetërore apo funksioneve zyrtare nga partia në pushtet dhe figura të tjera publike. Ndërsa për KQZ thotë se mbikëqyri procesin zgjedhor në një mënyrë transparente.

“Raporti përfundimtar ofron rekomandime për të përmirësuar më tej kornizën zgjedhore në Shqipëri në përputhje me angazhimet e OSBE-së dhe standardet e tjera ndërkombëtare për zgjedhjet demokratike. Ne inkurajojmë Parlamentin e ri të angazhohet në një dialog konstruktiv për të adresuar rekomandimet si një çështje prioritare në legjislacionin tjetër dhe për të përshtatur kornizën ekzistuese ligjore shumë kohë përpara zgjedhjeve të ardhshme. Ne gjithashtu inkurajojmë autoritetet kompetente shqiptare të përfundojnë hetimet dhe procedurat e papaguara mbi pretendimin e blerjes së votës dhe rrjedhjen e informacionit personal të ndjeshëm”, thuhet në reagimin e delegacionit të BE.

BE përsërit angazhimin e saj për të punuar së bashku me Shqipërinë në adresimin e rekomandimeve të OSBE / ODIHR.

Top Channel