Shërbime të reja në Spitalin Memorial Fier, Manastirliu: Hapet Njësia e Hemodinamikës për ndërhyrjet në zemër dhe ato neurologjike

27/07/2021 11:51

27 Korrik, Fier- Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu ka inspektuar Shërbimin e ri të Hemodinamikes në Spitalin Memorial Fier, i cili bën pjesë në fazën e dytë të hapjes graduale të shërbimeve në këtë spital.

“Jam e kënaqur që arritëm të shtojmë dhe një tjetër shërbim në Spitalin Memorial të Fierit, ashtu sikurse në këto dy muaj në mënyrë periodike janë shtuar shërbimet e reja në këtë spital dhe tashmë vihet në funksion labratori i ri i hemodinamikës, falë investimit të qeverisë turke dhe falë bashkëpunimit me mjekë të nderuar nga Turqia dhe ekipit profesionist të Spitalit të Fierit, të cilët tashmë janë transferuar në këtë spital për të ofruar të gjithë gamën e shërbimit në laboratorin e hemodinamikës”, tha Manastirliu.

Gjatë inspektimit në Spitalin Memorial, Ministrja e Shëndetësisë theksoi se në këtë spital është instaluar një aparaturë e teknologjisë së lartë, i pari aparat i këtij niveli që instalohet në shërbimin publik.

“Kjo është një aparaturë, e cila instalohet për herë të parë në sistemin publik, që ofron të gjithë gamën e ndërhyrjeve invazive, qoftë për sëmundjet kardiake, qoftë për ato vazale dhe ato neurologjike”, nënvizoi Manastirliu.

Shefi i shërbimit të kardiologjisë Dr. Koray Demirtaz, tha se nëpërmjet kësaj aparature është zgjeruar spektri i ndërhyrjeve në Spitalin Memorial Fier.
“Mund te bëjmë edhe ndërhyrje vaskulare duke qënë se ka edhe vetinë neurologjike aparatura, ndërhyrje në aortë, mund të bëjë ndërhyrje vaskulare të komplet arterieve të këmbëve, periferike, mund të bëjmë edhe të arterieve carotis edhe celebrale, diagnostikim neurovaskular, me rritjen e ekipit dhe me neuroradiologët që mund të na vijnë mund të bëjmë shumë procedura”, tha dr. Koray.

Teksa theksoi se vijon transferimi i dijeve nëpërmjet personelit të ardhur nga Turqia, Ministrja e Shëndetësisë tha se Spitali Memorial i Fierit po ju

vjen në ndihmë edhe turistëve të Jugut, për shërbimet emergjente.
“Unë jam shumë e kënaqur që në Spitalin Memorial të shtojmë dhe këto shërbime të reja, shërbime që jo vetëm i duhen dhe pacientëve dhe qytetarëve, por i shërbejnë edhe turizmit, sepse edhe pushues të huaj kanë nevojë të marrin shërbime, nuk bëjnë kilometra të tjerë, por mund të vijnë fare mirë në këtë spital për të marrë shërbime të emergjencës”, tha Manastirliu.

Aktiviteti i spitalit Memorial Fier në këto dy muaj ka ardhur duke rritur. 1800 pacientë kanë përfituar shërbime dhe janë kryer me sukses 42 ndërhyrje kirurgjikale. Vijon gjithashtu transferimi i dijes nga ekipi turk që tashmë në këtë spital përbën rreth 20% të punonjësve.

Top Channel