Trafikoi 1.2 ton kokainë me vlerë 53 milion euro! Dënohet me burgim të përjetshëm “Mjeku” shqiptar i drogës

21/07/2021 13:45

Shqiptari Aleksandër Pemaj është dënuar me burgim të përjetshëm, pasi akuzohet për trafikun e 1.2 ton kokainë nga ishulli St. Vincent në Karaibe drejt Greqisë.

Dënimi me burgim të përjetshëm u vendos nga pesë gjykatës. Ata u ulën për të gjykuar një total prej 13 personash, në një gjyq që përfundoi të premten e kaluar nën masa të rrepta të sigurisë dhe me dëshmitarë të mbrojtur.

Droga me vlerë 53 milion euro u ngarkua në një varkë me vela të quajtur Barracuda Seven në shtetin ekzotik të ishullit Karaibe të Shën Vincentit dhe u gjet në një shtëpi në Astakos ku kishin shkuar për të marrë organizatorët e organizatës kriminale. Vlen të përmendet se dy oficerë të policisë sekrete të koduar “Triantis” dhe “Stratias” ishin infiltruar dhe kishin marrë pjesë në operacionin e transportit. Ideatori ishte Aleksandër Pemaj, një “baron” shqiptar i drogës, “mjeku”, siç e quanin bashkëpunëtorët e tij, me ndihmësin e tij të drejtpërdrejtë, bashkëkombasin e tij “kasapin” i cili kishte përhapur terror dhe vdekje në Bajron 10 vjet më parë.

Pas informacionit nga Prokuroria Amerikane e Drogës DEA, dy oficerë të policisë sekrete greke me emrat e rremë “Stavros Triantis” dhe “Kyriakos Stratias” kishin arritur të infiltrohen në organizatën kriminale. Ata kontaktuan udhëheqësin shqiptar dhe fituan besimin e tij.

Sapo ngarkesa e kokainës “shkeli” në tokën greke, një tjetër polic i fshehtë me emrin e koduar “George Grigoriou” depërtoi në qark. Urdhri që ai mori nga anëtarët e qarkut ishte që të shkonte në Prevezë ku ishin anëtarët e tjerë, të gatshëm për mbledhjen e barnave që do të bëhej më 24 janar 2020. Nga këta të fundit ai do të duhej të mblidhte një pjesë të çmimit të rënë dakord për dorëzimin e kokainës.

Disa orë më vonë dhe pasi u zgjidhën “detajet” e fundit për pjesën tjetër të parave, takimi përfundimtar u dha në shtëpinë në Astakos ku ishte ruajtur kokaina. Atje, posa doli një anëtar i qarkut për të dhënë shumën e mbetur, ndërhynë oficerët e policisë dhe EKAM./Gazeta Shqip

Top Channel