Myslimanë e të krishterë së bashku/ Festa në Elbasan bashkon përfaqësuesit e komuniteteve fetare

20/07/2021 15:07

Pavarësisht nga ngjyrat e kostumeve që mbajnë dhe emrit të Zotit që Lëvdojnë, në Elbasan, siç e do tradita, festat fetare festohen së bashku.

Ortodoksë, katolikë, myslimanë e bektashinj sot uruan njëri tjetrin me rastin e Kurban Bajramit.

Në shekuj Kalaja e Elbasanit është cilësuar si vendi i bashkëjetesës fetare ku kanë qëndruar bashkë Xhamia Mbret, Kisha Katolike e ajo Ortodokse ndërsa autoktonasit kanë kremtuar së bashku festat.

Top Channel