Pensionisti bëhet i diplomuari më i moshuar në Britani, mbaron universitetin në moshën 96 vjeçare (fotot)

17/07/2021 20:28
White ishte frymëzuar në sipërmarrjen e tij të vonshme nga një shoku i tij që mori diplomën një vit më herët.

Një pensionist është bërë së fundmi i diplomuari më i moshuar në Britani pasi mori diplomën e universitetit në moshën 96 vjeçare.

Archie White mori diplomën e tij nga fakulteti i arteve të bukura të Universitetit East Sussex në fillim të vitit.

Ai ka lindur në vitin 1925 kur në fronin britanik ishte ende mbreti George V.

Amatori i pikturës ka punuar si ndihmës-avokat deri në moshën 92 vjeçare dhe thotë se u regjistrua në universitet në 2018 për ta njohur më mirë veten me kryeveprat e artistëve të mëdhenj.

Në fakt White ishte frymëzuar në sipërmarrjen e tij të vonshme nga një shoku i tij që mori diplomën një vit më herët.

Prej atëherë ai ka perfeksionuar aftësitë në poçari, në teknikat tradicionale të fotografisë dhe të programeve si ‘Photoshop’.

Archie ishte 96 vjeç e 56 ditë kur dorëzoi punën e fundit për pedagogët e tij, vetëm 144 ditë më i ri se i diplomuari më i moshuar i botës.

Mbajtësi i këtij rekordi është në fakt Shigemi Hirata nga Japonia, i cili ishte 96 vjeç e 200 ditë në kohën e përfundimit të studimeve.

Archie shënoi arritjen e tij me një ekspozitë pikture të projekteve të tij finale, të studimeve të artit.

Ai thotë: “Nuk shqetësohem shumë që jam i diplomuari më i moshuar. E shijova të qenit pjesë e kurseve, studimin e madje dhe përdorimin e Photoshop, që më la të habitur. Më ndihmonin shumë nxënësit e tjerë dhe stafi i universitetit. Tani që mbarova do të vazhdoj të pikturoj.”

Archie thotë se kërkon të hapë një grup bamirësie për studentët e paavantazhuar dhe piktorë të tjerë, që ata të fitojnë sa për të jetuar me punën e tyre.

Ai tregon: “Kam pasur një karrierë të kënaqshme për vete, por një nga gjërat që më shqetëson më shumë është se njerëz që diplomohen nuk arrijnë të sigurojnë jetesën e tyre duke qenë artistë, punues pocarie, fotograf apo modelues. Prandaj do të krijoj një bamirësi për të mbështetur të diplomuarit”.

Pedagogia e tij Hannah Birkett, tha: “Ishte një kënaqësi absolute të jepje mësim për Archie në tre vitet e fundit. Ai solli shumë kontribute në kurset, me zhvillimin e tij personal dhe aftësitë artistike”.

FOTO GALERI
1/3
96 vjecari Archie White mori diplomën nga fakulteti i arteve të bukura të Universitetit East Sussex në fillim të vitit.

Top Channel