Rama: Do t’ju çoj vetë në SPAK/ Kërcënimi i Kryeministrit me zyrtarët e prokurimeve

13/07/2021 15:07

Në një kohë kur, kryefjalë e SPAK këto ditë, janë hetimet për abuzime me prokurimet publike, të shoqëruara me arrestime, kryeministri Edi Rama, për të dytën herë pas krye-bashkiakëve, shqetësimet e forta i adresojë përballë ministrave dhe drejtorëve të institucioneve të varësisë.

936 procedura ndër to 70 % problematike në hartimin e kritereve. 20 % e institucioneve nuk kanë reaguar për rekomandimet e Agjencisë së Prokurimit Publik. Mos reagimi ndaj tyre është cenim i etikës shtetërore”, tha Rama.

Pavarësisht se Autoriteti Prokurimeve Publike i ka njoftuar institucionet the kryeministri, për këto probleme vetëm 20 % e tyre kanë reaguar. Për të zhbërë kulturën e mos-reagimit Edi Rama paralajmëroi.

Ata që nuk reagojnë për rekomandimet e APP në çdo rast do të shkoj në SPAK nga kjo godinë këtu. Është etike apo ajo neglizhentët ta zgjidhin me avokat”.

Prukurimet tha Edi Rama do të rrethohen me një mur për të frenuar abuzimet.
Ambicia për mandatin e tretë. Nëse mandatin e parë ishim gropë, në të dytin vendosëm bazën, në të tretin me doemos rritje niveli kompetencës, eficencës, transparencë e fondeve publike”.

Top Channel