“Të mos presim BE-në”/ Rama në Ohër: Të bëjmë kufijtë në rajon vetëm me një sportel, lëvizje e lirë e njerëzve, kapitalit e mallrave

02/07/2021 13:21

Kryeministri Edi Rama, nga Forumi i Prespës në Ohër foli për nevojën e bashkëpunimit midis vendeve të rajonit.

Pse duhet ta presim BE-në që të kemi lëvizje të lirë të njerëzve, kapitalit dhe mallrave
Duhet të prisni me orë që të kaloni kufirin? Të kemi një sportel në kufi, që t’i shndërrojmë në të hapura dhe të lira. Është e rëndësishme, pasi njerëzit kanë vështirësi në pikat kufitare.
Është absurde të imagjinohet e ardhmja, ku agjenda jonë dhe strategjitë nuk janë të ndërlidhura në vetvete.

Këtë mund ta bëjmë dhe vetë. Do të vazhdojmë ta bëjmë këtë me zbatimin e reformave dhe standardeve çdo vit, por nuk varet nga ne”.

Top Channel