Rama: Dështoi BE me Ballkanin. Takimi në Shkup pas refuzimit nga BE. Zaev reagon për veton bullgare

23/06/2021 19:33

Nga Forumi i Parë Ekonomik i organizuar në Shkup, kryeministri Edi Rama reagoi për moscaktimin e një date për konferencën e parë ndërqeveritare, duke thënë hapur se faji nuk ishte as i Shqipërisë, e as i Maqedonisë së Veriut.

Pas samitit ka reaguar edhe kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zaev i cili tha se vendi i tij i bëri detyrat.

Rama dhe Zaev thanë se të dyja vendet duhet të rrisin ekonominë dhe të shkojnë më tej me realizimin e katër lirive që përcakton edhe bashkimi europian.

Këshilli i ministrave të BE në Luksemburg e shtyu për më vonë vendimin për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për shkak të vetos bullgare e cila ka një llogari të pambyllur me fqinjët tanë lindorë

Top Channel