Top Story/Rotacionet politike shoqërohen me largime.Gjatë prillit 2021 u pagua një faturë mbi 46 mln lekë për vendimet gjyqësore

08/06/2021 23:41

Fushatat zgjedhore dhe rotacionet politike janë dy pikat kulmore kur ndodhin edhe largimet apo rekrutimet më të shumat në administratë. Kështu një “bum” largimesh nga administrata pati në momentin që LSI kaloi nga pushteti në opozitë. Ndërkohë që edhe bojkotimi i zgjedhjeve vendore e Partisë Demokrtike u shoqërua më një sërë largimesh të punonjësve nga bashkitë.

“Ajo që kemi vënë re përsa i përket ankesave për cështjet e punësimit është se nuk është Tiranë në vend të parë por janë bashki të tjera të cilat na rezultojnë më diskriminuese. Dua të theksoj edhe një herë që sidomos në dy vitet e fundit heqjet nga puna lidhen shumë me pushtetin vendor me pretendimin për shkak të bindjeve politike” u shpreh Robert Gajda, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi.

Ndërkohë që në fushatat zgjedhore ka shumë rekrutime në administratë me kontrata 3 dhe 6 mujore. Gjatë muajt prill 2021, ku u zhvilluan edhe zgjedhjet, do të shohim se kanë vijuar pagesat për dëmshpërblimet e të larguarve. Në këtë periudhë janë paguar mbi 46 milionë lekë dësmshpërblime për 144 individë. Këto të dhëna janë gjeneruar nga transaksionet e thesarit të shtetit.

Institucionet që kanë bërë pagesat janë Ministria e Shëndetësisë, Bashkia Tiranë, Bashkitë e tjera më të vogla në vend, doganat apo drejtoria e burgjeve.

Top Channel