Hetimet 4-vjeçare çojnë në pranga 41-vjeçarin rumun në Gjermani, bëri ‘kërdinë’ online duke përfituar 426 mijë euro nga kompania fiktive

07/06/2021 11:34
Ilustruese

Policia e Shtetit në bashkëpunim me homologët e saj në Gjermani kanë vënë në pranga një 41-vjeçar rumun, por me banim në Gjermani. Arrestimi i tij është bërë pas hetimeve që zgjatën për një periudhë 4-vjeçare nga Njësia për Hetimin e Krimeve Kibernetike në Drejtorinë Hetimore në Departamentin e Policisë Kriminale në Policinë e Shtetit.

Njësia për Hetimin e Krimeve Kibernetike nisi hetimet pas kallëzimit të marrë në vitin 2017 nga një kompani shqiptare, për veprën penale “Mashtrim kompjuterik”, duke qenë se ishte mashtruar për blerjen e një pajisjeje nëpërmjet internetit.

Pas kryerjes së hetimeve në bashkëpunim me Prokurorinë e Shkallës së Parë të Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe me autoritetet gjyqësore gjermane, Njësia për Hetimin e Krimeve Kibernetike ka dalë në përfundim se një shtetas i huaj me identitet të rremë kishte krijuar një kompani fiktive me emërtimin “EHExport-Import“, me qëllim mashtrimin e qytetarëve në hapësirën virtuale duke shitur pajisje të cilat në realitet nuk i posedonte.

“Nga hetimet e kryera ka rezultuar se ky shtetas ka përfituar një shumë të dokumentuar prej 426.577 euro, në 26 raste, por nuk përjashtohet fakti që ky shtetas të ketë përfituar më shumë duke qenë se e ka filluar aktivitetin kriminal që në vitin 2013 dhe ekzistojnë një sërë rastesh të padokumentuara.

Njësia për Hetimin e Krimeve Kibernetike ka dokumentuar rastin në lidhje me shtetasin A. T, 41 vjeç, lindur në Rumani dhe banues në Gjermani, për kryerjen e veprës penale “Mashtrimi kompjuterik” dhe në bashkëpunim me autoritet policore gjermane është bërë prangosja e këtij shtetasi, në Gjermani.

Po ashtu, nga kryerja e veprimeve hetimore dyshohet se ky shtetas ka përdorur rreth 11 identitete të rreme, por nuk përjashtohet fakti që ky shtetas të ketë përdorur më shumë identitete të cilat lidhen me rastet e tjera të padokumentuara”, thuhet në njoftim.

Top Channel