“Një nga skulptorët më interesantë në skenën bashkëkohore”.

Kështu e ka përcaktuar skulpturën ikonike të Helidon Xhixhas kritiku i shquar italian i artit Luca Beatrice.

I frymëzuar nga deti dhe nga reflektimi i dritës në të, Xhixha krijon veprat e tij monumentale.

Arti për te eshte shprehja më e lartë e lirisë. Nëpërmjet materies ai na transmeton dritën, duke e bërë veprën e tij të mos duket asnjëherë njëlloj.

Artisti që po dominon skenën e artit bashkëkohor që nga Venecia, Londra e deri në Dubai sapo i ka sjellë Tiranës “Big Bang-un”

Sonte në Exclusive: Helidon Xhixha, artisti që kërkon dritën.

Top Channel