Vilëbashtova, plazhi i plehrave/ Sasi të mëdha mbetjesh urbane përfundojnë në det nga lumenjtë

05/06/2021 15:12

Në plazhin e Vilëbashtovës gjen mbetje plastike dhe spitalore përgjatë gjithë vijës bregdetare.

Plazhi ende nuk ka filluar, por bizneset e zonës, japin alarmin edhe për këtë sezon, në një vit ku sektori i turizmit është tepër i rëndësishëm për ekonominë.

Çdo fillim sezoni turistik, bizneset organizojnë vetë pastrimin por kjo nuk mjafton.

Tahir Mingaj, operator turistik në zonë, thotë se shpesh ka parë dhe të huaj që të pastrojnë plazhet tona.
Një problem tjetër është mungesa e kanalizimeve dhe mungesa e dezinfektimit për mushkonjat.

Top Channel