Dita e mjedisit mblodhi në Zvërnec dhjetëra nxënës shkollash, por të shumtë ishin edhe vizitorët nga Shkodra,Tepelena dhe Librazhdi.

Siç në çdo cep të Shqipërisë edhe sot nuk munguan turistët nga Austria dhe Ukraina që vizituan manastirin e Shën Mërisë.

“Kam ardhur nga Austria për të pare bukurinë e këtij vendi. Sidomos kishat që kanë punime interesante guri dhe druri.

Jemi nga Ukraina,Kiev.Vijmë për herë të parë në Vlorë dhe ky manastir na ka mahnitur.Arkitekturë e bukur ,edhe pse ne kemi kisha në vendin tonë.Këtu janë ndryshe.Po dhe vendi është shumë i bukur.”

Për priftin e kishës Jani Tereziu dita e sotme,e mjedisit është e veçantë edhe për Kishën, e cila sipas gjithnjë është në mbrojtje të mjedisit

Top Channel