Fotot/ Shkatërrohet kisha e ndërtuar nga serbët në oborrin e shtëpisë së myslimanes

05/06/2021 17:36

Mëngjesin e sotëm filloi heqja e kishës së ndërtuar në mënyrë të paligjshme në oborrin e Fata Orloviq në Konjeviq Polje të Bosnjë e Hercegovinës, raporton Anadolu Agency (AA).

Ky informacion u konfirmua në profilin e tij në Facebook nga Rusmir Karkin, një avokat që përfaqëson familjen Orloviq.

Fata Orlovic, një grua Boshnjake 79-vjeçare, ka qenë duke luftuar për vite me radhë për të hequr kishën Ortodokse të ndërtuar në mënyrë të paligjshme në kopshtin e saj nga Serbët gjatë Luftës së Bosnjës midis viteve 1992 dhe 1995.

Në fotot e shpërndara nga Karkin, mund të shihen makineritë e punës në oborrin e Fata Orloviç.

Më 1 tetor 2019, Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut lëshoi ​​një vendim, gjegjësisht një vendim përfundimtar që urdhëron që Bosnjë-Hercegovina duhet patjetër të ekzekutojë vendimet që urdhërojnë heqjen e kishës nga oborri i Fata Orloviq në Konjeviq Polje.

Gjykata konstatoi se dështimi i autoriteteve për të respektuar vendimet përfundimtare dhe detyruese të vitit 1999 dhe 2001 për vendosjen e së drejtës për riposedim të pronës në fjalë në posedim të kërkuesit, për të cilën Qeveria e entitetit të Bosnjë-Hercegovinës, Republika Sërpska nuk ofroi ndonjë justifikim, rezultoi në një shkelje serioze të së drejtës së tyre për pronë.

FOTO GALERI
1/8

Top Channel