Udhëtim në çatinë e Shqipërisë/ Shtigjet e alpeve të veriut janë të mbushura me turistë

04/06/2021 17:53

Në alpet e veriut sivjet pritet të ketë shumë turistë të huaj dhe në Bjeshkët e Kelmendit kanë mbërritur vizitorët e parë.

“Unë jam nga Dubrowenka ne Polonia. Po vijmë nga Grebajev në Malin e Zi, kaluam ne këmbe kufirin përmes Alpeve dhe kjo pamja këtu është magjepsëse, shume me e bukur se sa Polonia jone”, shprehet një turiste.

“Ne e kaluam natën ne Grabajev të Malin të Zi dhe tani do vazhdojmë në Shkodër. Me vone do të vizitojmë Thethin e mrekullueshëm dhe pastaj edhe Valbonën. Për Shqipërinë ne lexuam në google dhe aty mbetem te mahnitur. Sapo te kthehem në Poloni do ua sugjeroj të gjithë miqve të mi që ta vizitojnë”, shprehet një tjetër turistë.

“Ne jemi udhëtare që kemi vizituar shume vende të Europës dhe ketë here vendosem te vizitonim Shqipërinë per shkak se është pak e promovuar. Pamje këtu është fantastike, është kaq e bukur sa unë do të rikthehem serish këtu. Shiko! Këtu është diell, njerëzit janë të mirë dhe mua me duket sikur të gjitha këto male janë të miat. Dua ti shijoj pa fund”, tha një turiste tjetër.

Në pikën turistike të Lëpushës takojmë edhe një nga burrneshat e fundit në Shqipëri, Gjystina Grishaj apo Dunën siç e njohin të gjithë, e cila na tregon për përgatitjet e bujtinave.

Kelmendi në Malësinë e Madhe me kaq shumë bukuri të rralla natyrore si Tamara, Selca, Lepusha apo Vermoshi, lehtësisht të aksesueshme për shkak të infrastrukturës së mirë rrugore, mbetet padyshim një nder zonat për tu vizituar në Shqipëri.

Top Channel