Ngjela: Amerika ka të drejtë të nxjerrë këdo “non grata”, lëreni Berishën të bëjë punën e vet

20/05/2021 22:05

Avokati Spartak Ngjela ka theksuar se Amerika ka të drejtë të shpallë këdo “non grata” sepse është në shtëpinë e saj, pavarësisht se Berisha e ka konsideruar si fyerje në funksion të së vërtetës.

Ngjela thotë se mbeten të paqarta marrëdhëniet mes Berishës dhe Washingtonit megjithëse ngriti pikëpyetjen në lidhje me ushtarët e NATO-s që ndodhen në vendin tonë për stërvitjen “Defender 21”.

Ngjela: Ata “non grata” kanë të drejtë të nxjerrin këtë duan. Në shtëpinë e tyre mund të bëjnë çfarë të duan. Ai është vendim politik, nuk e ka marrë Gjykata e Lartë Amerikane sic jua ka bërë të gjithëve. Nuk është problem që po të gjykon. Saliu e konsideroi fyerje në funksion të së vërtetës dhe provës.

Pyetje: Çfarë qëllimesh kanë amerikanët?

Ngjela: Dy janë arsyet që kam konceptuar unë si opinion dhe si fakt, nuk i dimë marrëdhëniet mes Berishës dhe Washingtonit. Çfarë do të them me këtë? Investigoni dhe më thoni. Nuk e di si i ka marrëdhëniet me kundërshtarët Saliu. Duhen konverguar të gjithë në një pikë. Keni ushtarët e NATO-s këtu. Pse ushtarët e NATO-s kanë ardhur për të vjelur rrushtë e vreshtat e shqiptarëve? Ambasadorja amerikane doli përmendi Llallën. Lëreni Saliun të bëjë punën e vet. Nëse nuk ka këto pika, nuk ka asnjë rrezikshmëri.

Top Channel