15-vjeçarja që do bëhet veterinere/ Dashurinë për kafshët do ta kthejë në profesion

18/05/2021 15:52

Riela Disho është një vajzë 15 vjeçare nga Elbasani dhe ka vendosur të studiojë veterinari. Ndryshe nga shumica e shoqeve të saj ajo ka vendosur të zgjedhë arsimin profesional, duke mos lënë pas dore as dashurinë për kafshët.

Sipas statistikave vetëm në qarkun e Elbasanit janë 35 vende të lira punë për veterinari.

Degë të tilla si veterinari e agronomi janë pak të preferuara nga të rinjtë, por kërkesat e tregut vijnë gjithnjë në rritje. Për shkollat profesionale sfidë mbetet lobimi.

Shkollat profesionale me drejtim bujqësi dhe agronomi tashmë janë të pakta në vend. Në shkollën e mesme profesionale “Mihal Shahini” në Cerrik aktualisht mësojnë 120 nxënës në drejtimet agronomi e veterinari.

Top Channel