Edhe në Durrës, besimtarët myslimanë festojnë sot Fiter Bajramin, një nga ditët më të rëndësishme të besimit të tyre fetar.

Kjo festë vjen pas një muaji lutjesh dhe  sakrificash gjatë Ramazanit. Për shkak të vitit të dytë të pandemisë dhe orës së kufizimit të lëvizjes, falja e Bajramit në xhaminë e madhe të Durrësit dhe sheshin para saj nisi pak pas orës 06:00.

Besimtarët uruan njëri-tjetrin për begati e mbarësi, ndërsa imami i xhamisë bëri thirrje për mirësi mes njerëzve dhe mbështetje për më të varfrit.

Top Channel