Media greke ka publikuar se janë konstatuar lëvizje të avionë luftarakë të Forcës Ajrore Turke si dhe avionë të bashkëpunimit detar të Marinës fqinje mbi hapësirën greke.

Sipas saj, tre avionë luftarakë të llojit F-16 dhe dy  ATR-72  të marinës turke kryen fluturime mbi Egje duke çuar në 40 numrin e lëvizjeve provokuese nga ana e Turqisë, nga të cilat 32 ishin ATR-72.

Dy nga shkeljet ishin fluturimet e aeroplanit turk F-16 mbi Oinousses dhe Panagia  në një lartësi prej 22,000 metrash.

Avionët turq u identifikuan dhe përgjuan në përputhje me rregullat ndërkombëtare, në përputhje me praktikën e vendosur.

Top Channel