Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër

07/04/2021 20:08

Sot u mbushën 82 vite nga dita kur Shqipëria u pushtua nga Italia fashiste.

Me mijëra trupa erdhën me një flote te madhe ushtarake qe morën njëkohësisht te gjitha portet.

Ne Durrës dhe ne Shkodër pati rezistence, e cila u thye për pak orë, kurse mbreti Zog braktisi vendin.

Top Channel