Në orën 2 të mëngjesit ora ndryshoi, ku akrepat e orës lëvizën 60 minuta përpara.

Ndryshimi orës ndodh në vende të ndryshme sipas orës lokale të secilit vend dhe do të vazhdojë deri në 31 tetor, kur do të kthehet ora diellore. Lëvizja e akrepave të orës 60 minuta përpara do të zgjasin ditën dhe do të na detyrojë të çohemi më herët se zakonisht.

Ndryshimi i orës bëhet që prej vitit 1981, kohë kur u vendos ligji që përfshin të gjithë Evropën që në të gjitha shtetet e saj, që në këtë ditë akrepat e orës të lëvizin 60 minuta përpara, çka do të thotë një orë gjumë më pak.

Top Channel