Viktima Devi Kasmi

Prokuroria e Tiranës u ka vendosur sekuestro pasurive të Devi Kasmit i ekzekutuar në vitin 2018 dhe familjarëve të tij.

Policia gjyqësore ka kryer një hetim për bashkëshorten e tij, Ereda Selimi dhe familjarëve të tjerë të Kasmit të cilëve u rezultojnë disa kontrata shit-blerjesh pasurish të tundshme dhe të patundshme, si dhe disa pasuri të regjistruar në Kadastër.

Devi Kasmi rezulton se ka qenë në kërkim nga Interpol i Spanjës në 2010 për vrasje. Po ashtu një tjetër lidhje nga hetimi del me Olsi Shehun, njëkohësisht anëtar bande i Devi Kasmit por edhe kunat me të pasi për grua ka Holta Selimin, motrën e Ereda Selimit.

Devi Kasmit dyshohet se iu bë atentat me pagesë, dhe si autor është dënuar tashmë ish-komandoja grek Ethimios Efthimiou me burgim të përjetshëm, ndërkohë të përfshirë kanë qenë dhe Mario Meshinin, Elton Halipajn, Malvin Dinellari, Elton Hoxhallari apo dhe Aurel Hoxhallari.

Pjesë nga njoftimi 

Prokuroria Pranë Gjykates së Rrethit Gjyqësor Tiranë , në datën 30 Prill 2020 ka rregjistruar procedimin penal nr. 3211, për veprat penale të “Pastrimit te produkteve te vepres penale ose veprimtarise kriminale”, veper penale e parashikuar nga neni 287 i K.Penal.

Keshtu, Seksioni Per Pastrimin e Parave ne Drejtorine e Policise se Qarkut Tirane ka referuar nje material kallezues per nje rast te dyshimte per kryerjen e vepres penale te “Pastrimit te produkteve te vepres penale ose veprimtarise kriminale”, veper penale e parashikuar nga neni 287 i K.Penal.
Nga Seksioni Kunder Partimit te Parave ne Drejtorine Vendore te Policise Tirane eshte investiguar dhe hetuar ne lidhje me shtetasen Ereda Mehmet Selimi, e datelindjes 22.05.1983, lindur dhe banuese ne Tirane.

Në datë 29.01.2018, ne rrugen Kongresi i Manastirit eshte vare me arme zjarri shtetasi Devi(Defrim) Kasmi. Gjate kontrollit te baneses te shtetasit Devi Kasmi u gjeten dhe u sekuestruan lende narkotike kokaine, me peshë të përgjithshme e 2884.8 (dy mije e teteqind e tetedhjet e kater pike tete) gramë dhe materiali i ngurte me ngjyre kafe te erret e dyshuar lende narkotike LCD me peshe te pergjithshme 86.8 (tetedhjet e gjashte pike tete) grame,si dhe gjet nje arme zjarri automatik model 56 ikalibrit 7.62 me numer BA 99225 me mbishkrim made in Izrael BYEMA,me dy karikatora me fisheke te kalibrit 7.62 si dhe dy krera me nga 10 fisheke te cilet viktima i mbante pa leje.

Nga ana jone u kryen veprimet proceduriale dhe u referuan materialet Prokurorise se Rrethit Gjyqesor Tirane per veprat penale “Vrasje me paramendim”,”Mbajtje pa leje te armeve luftarake si dhe “Prodhim dhe Shitje te Lendes Narkotike”,parashikuar nga nenet 78,278/2 dhe 283 te Kodit Penal. Ne vijim te komunikates eshte bere ndalimi me inisjative i shtetasit: Mario Meshini Ndalimi i ketij personi eshte bere per arsye se ne date 29.01.2018 rreth ores 18.20,ne rrugen Kongresi i Manastirit ne bashkepunim me nje shtetas tjeter dyshohet se ka vrare me arme zjarri shtetasin Devi Kasmi, poshte pallatit te baneses ku ai jetonte. Policia e Tiranës në bashkëpunim të ngushtë me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, finalizuan me sukses goditjen e grupit të struktruar kriminal “Enigma”, ku u arrestuan në flagrancë shtetasit: Elton Halipaj, 36 vjeç, lindur Skrapar e banues Tirane; Efthymiou Efthymious, 41 vjeç, lindur e banues Arta Greqi; Malvin Dinellari, 30 vjeç, lindur Korce e banues ne Tirane; Elton Haxhallari, 36 vjeç, lindur Tirane e banues ne Tirane. U shpall në kërkim shtetasi (Altin) Aurel Hoxhallari, 41 vjeç, lindur e banues Tiranë.

Nga ana e policies gjyqsore u krye verifikimi i pasurive te shtetases Ereda Selimi, Devi Kasmi dhe familjareve te tyre duke iu derguar shkrese institucioneve te ndryshme te cilat kane kthyer pergjigje ne lidhje me verifikimin e pasurive te luajtshme dhe te paluajtshme te tyre.

Lidhur me hetimin nga ana jone jane bere verifikimet online te pasurive te rregjistruara ne emrin e shtetases Ereda Selimi dhe rrethit te familjareve te saj nga ku ka rezultuar se pervec kontratave te porosive dhe kontratave te blereje shitjeve te pasurive te paluajtshme, ata kane te rregjistruara dhe disa pasuri te paluajtshme ne Agjensine Shteterore te Kadastres si me poshte:

1- Pasuria me nr.9/196 vol.3 faqe 174 zona kadastrale 8320 ne emrin e shtetasit Deglis Kasmi.
2- Pasuria me nr. 9/573 vol.27 fq. 8 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi.
3- Pasuria me nr. 9/572 vol.27 fq. 7 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi.
4- Pasuria me nr. 5/80 vol.9 fq. 214 zona kadastrale 8370 ne emer te shtetasit Bilbil Kasmi.
5- Pasuria me nr. 1110/5 vol.12 fq. 100 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
6- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
7- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
8- Pasuria me nr. 1109 vol.12 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
9- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
10- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
11- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
12- Pasuria me nr. 1109 vol.1 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
13- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
14- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
15- Pasuria me nr. 1110/8 vol.12 fq. 124 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
16- Pasuria me nr. 1110/1 vol.12 fq. 234 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
17- Pasuria me nr. 6/335 vol.31 fq. 118 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Ereda Mehmet Selimi.
18- Pasuria me nr. 6/140+2-25 vol.37 fq. 7 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu.
19- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu.
20- Pasuria me nr. 6/140+2-26 vol.37 fq. 8 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu.

Nga informacionet e marra ne rruge operative rezulton se shtetasi Olsi Shehu ka qene pjesetar I grupit te strukturuar Kriminal qe drejtohej shtetasi Devi Kasmi kryesisht ne shitjen dhe menaxhimin e lendeve narkotike ne shtetin Italian.

Me shkrese nr.2516/1 date 30.01.2020 ardhur nga Drejtoria e Rregjistrimit te Mjeteve rezulton se shtetasi Mehmet Ramis Selimi ka ne pronesi nje automjet me targa TR 3052 S te cilin e ka te crregjistruar.

Me shkresen nr.358/1Prot date 05.02.2020 ardhur nga Sherbimi Kombetar I punesimit rezultonse vetem shtetasja Flutura Abedin Selimi figuron si punekerkues I papune.

Me shkresen nr.11301/3Prot date 24.09.2020 ardhur nga Departamenti I Policise Kriminale rezulton se: Shtetasja Ereda Mehmet Selimi dhe motra e saj shtetasja Holta Mehmet Selimi(shehu), nga verifikimet ne sistemin MEMEX figurojne me te dhena per aktivitet criminal te pastrimit te produkteve te vepres penale, te dhena keto qe administrohen dhe jane te aksesueshme vetem nga keto struktura. Per shtetasin Devi(Defrim) Bilbil

Kasmi rezulton se ky shtetas figuron I evidentuar nga Drejtoria vendore e Policise Tirane per vepren penale te Vrasjes me dashje. Me date 26.11.2011 figuron si I shpallur ne kerkim per vepren penale te Fallsifikimit te Leternjoftimeve dhe me date 02.04.2014 eshte bere anullimi pasi eshte kapur.

Shtetasi devi Kasmi rezulton se eshte vrare me date 28.01.2018 ne Tirane.

Pas nje veprimtarie te dendur hetimore, duke qene se keto pasuri dyshohet se jane produkt i veprimtarise kriminale si edhe kur ekziston dyshimi qe keto pasuri mund te tjetersohen nga subjektet e hetuar, lind i nevojshem sekuestrimit i tyre nga ana e Organit te Prokurorise.

Subjektet ndaj të cilëve mund të sekuestrohen pasuritë janë: autori i krimit, bashkëshorti, fëmijët, persona në gjini ose krushqi e afërt me personin e dyshuar (te paralindurit, te paslindurit, vëllezërit, motrat, ungjit, emta, mbesat, nipërit, fëmijët e vëllezërve dhe të motrave, vjehrri, dhëndëri, nusja, kunata, thjeshtri, thjeshtra, njerku dhe njerka) personave fizikë ose juridikë për të cilët ka të dhëna të mjaftueshme se pasuritë ose veprimtaritë e tyre zotërohen, pjesërisht ose plotësisht në mënyre të drejtpërdrejtë ose te tërthortë, nga personat e parashikuar në piken 1 të këtij neni.
Mund të sekuestrohen: a. mjetet e tyre financiare, b. pasuritë, c. bizneset, d. mënyra e jetesës ose burimet e të ardhurave të tyre.

Per keto arsye, nga ana e Prokurorit u vendos Sekuestrimit I pasurive te meposhtme ne vlera te konsiderueshme disa milione euro si me poshte:

1- Pasuria me nr.9/196 vol.3 faqe 174 zona kadastrale 8320 ne emrin e shtetasit Deglis Kasmi (vellai I Devi Kasmit).
2- Pasuria me nr. 9/573 vol.27 fq. 8 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi. (vellai I Devi Kasmit)
3- Pasuria me nr. 9/572 vol.27 fq. 7 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi. (vellai I Devi Kasmit)
4- Pasuria me nr. 5/80 vol.9 fq. 214 zona kadastrale 8370 ne emer te shtetasit Bilbil Kasmi.(Babai)
5- Pasuria me nr. 1110/5 vol.12 fq. 100 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.(nena e Eredes)
6- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.(nena e Eredes)
7- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
8- Pasuria me nr. 1109 vol.12 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
9- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
10- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
11- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
12- Pasuria me nr. 1109 vol.1 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
13- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
14- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
15- Pasuria me nr. 1110/8 vol.12 fq. 124 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
16- Pasuria me nr. 1110/1 vol.12 fq. 234 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
17- Pasuria me nr. 6/335 vol.31 fq. 118 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Ereda Mehmet Selimi.(Bashkeshortja e Devi Kasmi)
18- Pasuria me nr. 6/140+2-25 vol.37 fq. 7 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu.(Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit
19- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
20- Pasuria me nr. 6/140+2-26 vol.37 fq. 8 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
21- Pasuria me nr. 7/675+1-27 vol 27 fq.13 zona kadastrale 8340 ne emer te shtetases Holta Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
22- Pasuria nr. 1/461+1-17 vol 21 fq 231. Ne emer te shtetases Xhilda Kasmi.(Mamaja e Devi Kasmit)
23- Pasuria nr.2/117 vol 26 faqe 239 zk 8140. Ne emer te shtetasit Devi Kasmi
24- Pasuria me nr.6/140+2-13 vol 6 fq.205 zona kadastrale 8360. Ne emer te shtetases Holta Shehu
25- Automjetin me targa AA 486 PM e markes Benz GLK viti 2010 ner emer te Holta Shehu.
26- Pasuria nr 6/157-N4 vol.26 fq.144 zonen kadastrale 8360 ne emer te shtetases Xhilda Kasmi
27- Automjeti Mercedez Benz me targa AA486PM.
28- Kontrate shkembimi nr.1669Rep nr.666kol date 19.04.2016 lidhur midis shtetasve Ereda selimi dhe shtetasit Edmond Kastrioti. Shtetasija Ereda Selimi i jep pronen me siperfaqe 52.06m2 rruga Fadil Rada zona kadastrale 8150, nr pasurie 6/571-N6, vol 52 fq 222 dhe perfiton pronen e shtetasit Edmond Kastrioti me siperfaqe 142.40m2 ne rrugen Urani pano hyrja 1 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-N8/2B ne vol.27 fq.149.
29- Prona ne zonen kadastrale 8140 nr pasurie 3/913-N1 vol.35 fq.247 dhe pasuria apartament me siperfaqe 51.5m2 ne rrugen Qemal Stafa zona kadastrale 8140 nr.pasurie 3/237+1-3 volumo 5 fq.49 ne emrin e shtetasit Deglis Kasmi (vellai I Devi Kasmit)
30- Bodrum e ndodhur ne rrugen Urani Pano me siperfaqe totale 436m2 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B4, vol. 33 faqe 221.
31- Njesi e ndodhur ne rrugen Urani pano me siperfaqe 38.28m2 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6.157-N4 vol.26 fq.144.
32- Apartament banimi ne rrugen Dull Keta h.1 ap.12 me siperfaqe 78.30m2 ne zonen kadastrale 8360 me numer pasurie 7/229+1-12 vol.27 fq.28.
33- Apartament banimi ne rrugen Kongresi I Manastirit h.1 ap.17 me siperffaqe 90.60m2 zona kadastrale 8130 nr pasurie 1/461+1-17 vol.21 fq.231.
34- Bodrum ndodhur ne rrugen Urani Pano hyrja 1 me siperfaqe 296m2 ne zonen kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B3 vol.26 fq.140.
35- Bodrum ne rrugen Urani Pano hyrja 1 me siperfaqe 140m2 ne zonen kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B2 vol. 26 fq. 139 ne emer te Ereda Selimi.
36- Kontrate dhurimi apartamenti me nr.6677rep dhe nr.1899kol date 30.12.2014 me pale dhuruese shtetasen Çetina Zajmi dhe perfituese shtetasen Ereda selimi
37- Apartament ne rrugen Fadil Rada me siperfaqe 52.6m2 ndodhur ne zonen kadastrale 8150 me vertetim pronesie nr. 6/571-N6, vol 52, fq 222 ne emer te Ereda Selimi.

Top Channel