Festa e Sulltan Novruzit shënon fillimin e vitit të ri, sipas sektit bektashian dhe përkon me ditëlindjen e Imam Alit në Qabe.

Kjo ditë cilësohet në mbarë botën Aleviane si dita e fisnikërisë bektashiane dhe dita e ringjalljes së madhe.

Në këtë ditë çdo gjë mund të ringjallet, lind shpresa, ringjallja për gjithë njerëzimin. Ajo është një ditë e re, kur të gjithë shpresojnë për një të ardhme më të mirë.

Dita E Sulltan Novruzit celebron ditëlindjen e Imam Aliut në Qabe,në të cilën sipas të dhënave cdo gjë ringjallerohet ,lind shpresa e ringjallja për njerëzimin .Ajo është një ditë, ku të gjithë shpresojnë për të ardhme më të mirë.

Në qytetin e Beratit është zhvilluar një ceremoni pritje për këtë festë . Sheh Ali Xhemil Hoxha i cili është Rifai tregon secfar është festa e Sulltan Novruzit .

Kjo festë bashkon të gjithë myslymanët në të gjithë Shqipërinë. Familjet festronjnë në darkë shpërndajnë sevape nga racionet e tyre si mish byrek etj.

Top Channel