Zgjedhjet e 25 prillit/ PD ridërgon listat e kandidatëve për deputetë në KQZ

16/03/2021 15:29

Partia Demokratike e Shqipërisë ka ridepozituar dokumentacionin e kandidimit në KQZ.

KQZ i ktheu listën PD pasi kishte më shumë emra për kandidatë se sa e përcaktonte Kodi Zgjedhor, si dhe nuk ishin respektuar kuotat gjinore.

6 ditë më parë KQZ i ktheu 6 subjekteve politike, mes tyre PD dhe PS, dokumentet e listës së kandidatëve për t’i korrigjuar.

Gabimet në lista komentohen se janë tërësisht të qëllimshme dhe me synimin për ti dhënë kohë partitë që të zëvendësojnë emra të ndryshëm, nëse pas publikimit si kandidatë atyre ju dalin problem të panjohura më parë me ligjin

FOTO GALERI
1/19

Top Channel