Kosovë/ Arrestohet kryetari i komunës së Kllokotit, Bozhidar Dejanovic

12/03/2021 12:34

Kryetari i Komunës së Kllokotit në Kosovë, Bozhidar Dejanovic është arrestuar ditën e sotme.

Ai akuzohet për veprën penale “Cenim i përcaktimit të lirë të votuesve” në lidhje me zgjedhjet e mbajtura në Kosovë.

Njoftimi i plotë:

Prishtinë, 12 mars 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, njofton opinionin publik se, sot, ka ekzekutuar Urdhrin e Gjyqtarit të procedurës paraprake, për kontrollimin e Objekteve të Komunës së Kllokotit, në lidhje me një hetim që është duke zhvilluar ndaj Kryetarit të Komunës, të pandehurit Bozhidar Dejanovic, nën dyshimin se ka kryer veprën penale “Cenim i përcaktimit të lirë të votuesve” e paraparë dhe sanksionuar me nenin  210  të Kodit Nr. 06/L-074 Penal të Republikës së Kosovës ( tutje ‘’KPRK’’). Mbi këtë bazë, me vendim të prokurorit të çështjes u vendos ndalimi dhe arrestimi i të pandehurit, Bozhidar Dejanovic, për 48 orë, dhe brenda afati ligjor do të paraqitet para Gjyqtarit të procedurës Paraprake.

Top Channel