Qepët i mbyt balta/ Dëmet që la pas tërheqja e ujërave në Kamenicë të Divjakës

28/02/2021 12:28

Përmbytjet e ndodhura në muajin shkurt kanë lënë pasoja në tokat e mbjella në Kamenicë të Divjakës.

Sipas fermerëve të kësaj zone, niveli i ujit u rit shumë duke mbuluar disa hektarë tokë.

“Bimët notojë në ujë dhe tani është përtharë se e kemi prashitur neve. po nuk iku lagështia kjo mund të bëhet në prill. S’ka shanse ka dështuar që të marrim rendimetin e duhur. Punën do t’ia bëjmë ne”, tha fermeri.

Përmbytjet janë një goditje e dytë për fermerët e kësaj zone pas asaj të pandemisë vitin e shkuar që vështirësoi shitjen e produkteve bujqësore.

Top Channel