Reshjet e dëborës në Korçë/ Policia: Ja në cilat rrugë duhet të kaloni me zinxhirë

13/02/2021 16:37

Korça është një prej qarqeve që përfshirë gjatë gjithë periudhës së dimrit nga reshjet e dëborës.

Gjatë ditës së sotme, reshjet janë shtuar dhe kanë sjellë vështirësi në disa akse rrugore për drejtuesit e automjeteve.

Policia njofton se rruga që lidh fshatrat Vithkuq-Shtyllë-Panarit është e pakalueshme. Ndërsa akset rrugore ku lëvizja duhet të bëhet vetëm me zinshirë janë: Boboshticë-Dardhë, Voskop-Voskopojë, Zvezdë-Pustec, Korçë-Vithkuq dhe Qafë Qarr-Ersekë-Leskovik.

Ndërsa në akset Qafë Thanë-Pogradec-Korçë-Bilisht dhe Korçë-Maliq-Lozhan, lëvizja është e kalueshme pa zinxhirë.

Njoftimi i policisë

Sektori i Policisë Rrugore Korçë, pavarësisht temperaturave atmosferike të ulëta ndodhet në krye të detyrës

Territori i qarkut Korçë është përfshirë nga reshje dëbore ❄🌨të cilat kanë sjellë edhe vështirësi në disa akse rrugore për drejtuesit e automjeteve.

Shërbimet e Policisë Rrugore të DVP Korçë, janë prezente në të gjitha akset rrugore kryesore, për të drejtuar qarkullimin rrugor, me qëllim parandalimin e aksidenteve. Punonjësit e policisë kanë ndihmuar në shumë raste edhe drejtues mjetesh, të cilët kanë patur probleme gjatë lëvizjes në rrugë.

🟢Aksi rrugor Qafë Thanë-Pogradec-Korçë-Bilisht dhe Korçë-Maliq-Lozhan, është i kalueshëm pa zinxhirë.

🟠Akset rrugore Boboshticë-Dardhë, Voskop-Voskopojë, Zvezdë-Pustec, Korçë-Vithkuq dhe Qafë Qarr-Ersekë-Leskovik, janë të qarkullueshme me zinxhirë.

🔴Ndërsa rruga që lidh fshatrat Vithkuq-Shtyllë-Panarit, aktualisht është e pakalueshme.

Policia e Korçës iu bën thirrje të gjithë përdoruesve të rrugës, të shmangin lëvizjet e panevojshme në rrugë, të jenë të kujdesshëm dhe të përdorin paisjet dimërore për automjetet e tyre dhe në raste emergjence të mos hezitojnë të kërkojnë ndihmën e policisë në nr 129.

Top Channel