Fundi i muajit janar dhe shkurti konsiderohen si periudha më e rëndë sa i takon gripit sezonal këtë të paktën tregojnë statistikat dhe kurba ndër vite, megjithatë nëse flasim për këtë vit mjekët pranojnë se ende nuk kanë konstatuar asnjë rast të ndonjë qytetari me grip.

Sa i përket njohjes së qytetarëve tanimë me simptomat covid dhe numrit të telefonatave ndaj mjekut të familjes, doktoreshë Bruna Shiroka shprehët në këtë formë.

Vendosja e maskës dhe distanca e respektuar po bën që gripet sezonale që janë një normalitet çdo vit të mposhten nga forca e koronavirusit e kjo është arsyeja kryesore pse jo vetëm Shqipëria por shumë vende në botë e shohin vitin 2021 si viti ku gripi sezonal u mund.

Top Channel