Rock and Roll në komunizëm/ Përkujtohet krijimi i grupit “pranvera 72” në Shkodër

16/01/2021 20:09

Kjo është një pjese e këngës origjinalë të grupit të famshëm britanik “Middle of the Road”, e cila u kënduar edhe në Shqipërinë e izoluar. Ishte viti 1972, kur në Shkodër disa të rinj do të guxonin të performonin muzike të zhanreve Rock and Roll dhe Pop.

Gjimnazistet Viola Duka, Klaudia Shllaku, Çesk Marashi, Albert Naraci, dhe Nikolin Kurti krijuan Grupin “Pranvere 72”.

Por si u prit në Shqipërinë e mbyllur, muzika moderne Europiane ? Në Shkodër, grupi u konsiderua si dritarja e Perëndimit, por ajo u mbyll shumë shpejt.

Në pak kohë, edhe në qytetet e tjera të Shqipërisë u krijuan grupe të tilla muzikore por ëndrra e tyre zgjati shumë pak.

Top Channel