Kryeministri Edi Rama ishte sot në Novoselë, në Vlorë , ku siç thotë aty ku ka qenë historikisht vatra e përmbytjeve katastrofike, “që këtë herë po reziston më së miri falë investimeve e punës me zhbllokimin e kanaleve kryesore pas dekadash taposjeje nga plehrat”.

Investimet do të vazhdojnë, tha Rama, “ndërkohë Urën e Mifolit me segmentet e rrugës në hyrje e dalje të saj, do t’i kthejmë në shëtitore e njëkohësisht pikë turistike së shpejti”.

“Është monument historie. Të bëhet një projekt modest. Duke qenë se kjo është urë këmbësore, ta shtrojmë bukur, ta heqim këtë shtresën asfaltike, me ndriçim që të duket qartësisht që kjo këtu nuk është se mund të riparohej, të rehabilitohej por lihet kështu dhe pjesa poshtë mund të bëhet një super dysheme, një material dhe bëhet një sipër shëtitore. Vendosen parmakë të bukur që të jenë qartësisht të kohës tjetër, të distancuar në kohë. Edhe këtu bëhet një konservim i kësaj. Edhe këtu shtrohet dhe del një kryevepër. Kjo bëhet si një bulevard për Novoselën por edhe për turistët. Bëhet atraksion turistik. Belinda me institutin e ndërtimit, ti me bashkinë, brenda shkurtit dua projektin. projektin do e sjellës ti. Me Belindën do kesh mbështetje nga Instituti i Ndërtimit”, tha Rama.

Top Channel