Adhuruesit e frutave arrore duhet disa fakte interesante për to.

Kemi gjetur këtë tabelë interesante me listën e dhjetëra llojeve të frutave arrore me të dhënave se secila nga to.

Natyrisht kaloritë pak a shumë mund të oscilojnë varësisht nga ajo se ku i keni blerë cilat fruta arrore dhe çfarë janë dhe me çka janë trajtuar, mirëpo parimisht këto janë të dhëna mjaft konkrete.

Pra, shikoni se sa disa fruta arrore saktësisht kanë kalori, transmeton Telegrafi.

Megjithatë, mos u befasoni, sepse, edhe pse disa nga këto të dhëna mund të tingëllojnë si shumë kalori, këto megjithatë janë kalori shumë më të shëndetshme nga ato të cilat i merrni duke ngrënë çips, patate të fërguara apo bonbone.

Bajamet pa shtojca kripe (14 kokrra) = 97 kalori.

Bajamet e fërguara, të kriposura (14 kokrra) – 98 kalori.

Arra të vogla të thata braziliane (3 kokrra) – 93 kalori.

Arrat e vogla indiane (10 kokrra) = 98 kalori.

Arrat e vogla indiane të fërguara në vaj (9 kokrra = 96 kalori.

Lajthitë (10 kokrra) = 102 kalori.

Top Channel