Gjon Stefa, besimtari që ndërtimin e “Betlehemit” e ka kthyer në traditë

25/12/2020 14:10

Gjon Stefa nga Shkodra tregon në “Shqipëria live”, grazhdën që “imiton” momentin e lindjes së Krishtit.

Shumë besimtarë të krishterë kanë një grazhdë të tillë në shtëpitë e tyre për festa, por ajo e Gjonit është mjeshtëri më vete.

E punuar në detaje, e pasuruar me elementë që i ka ndërthurur me shumë kujdes. Në veprën e tij, Gjoni ka portretizuar foshnjën e sapolindur, barinjtë që morrën vesh të parët lajmin, dijetarët që e dinin dhe e prisnin ardhjen e Jezusit.

Ai thotë se edhe gjatë komunizmit, kur feja ishte e ndaluar, ndërtonte një grazhd të vogël, -“Familja ime e festonte Krishtlindjen edhe atëherë. E ndërtoja grazhdën në fshehtësi, e lija poshtë pemës, pak si fshehur”.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel