Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiç ka bërë live vaksinën ndaj COVId-19.

Kështu ajo është bërë njeriu i parë në Serbi që merr dozën e parë të Pfizer. Brnabiç duket në video me një bluzë dhe bën vaksinën në një klinikë. Pas saj vaksinën e bënë edhe Darija Kisić Tepavčević si dhe Dr. Predrag Kon.

Serbia është ndër të parat vende në kontinentin e Evropës që nis zyrtarisht vaksinimin.

Aktualisht Serbia ka 4,875 doza të vaksinës që i kanë ardhur nga Pfizer teksa prite edhe ngarkesat e tjera.

Ndërkohë vaksina po shpërndahet në masë në të 27 vendet e Bashkimit Evropian.

Top Channel