Pas gati tre vitesh, nga sot Gjykata Kushtetuese është funksionale. Kjo do të thotë se mund të nisë zyrtarisht mbledhjet plenare dhe shqyrtimin e çështjeve.

Sot në Presidencë ka bërë betimin edhe Përparim Kalo, anëtari i gjashtë i Gjykatës Kushtetuese dhe merr zyrtarisht detyrën. Ceremonia është zhvilluar paraditen e sotme, ku kanë marrë pjesë edhe përfaqësues të tjerë institucioneve të pavarura.

Ditën e djeshme mes Aleksandër Tomës dhe Përparim Kalos, Ilir Meta zgjodhi këtë të fundit si më i vlerësuar nga KED.

Tashmë Gjykata Kushtetuese e cila prej thuajse 3 vitesh mungonte në Shqipëri, është funksionale me kuorumin e nevojshëm prej 6 anëtarësh dhe mund të fillojë punën tashmë pas betimit të Kalos.

Pritet gjithashtu që ditët në vijim të ketë dhe një emërim tjetër, të anëtarit të shtatë.

Top Channel