Mjeku Erion Dasho: Qytetarët janë lënë të pambrojtur, izolimi ishte e vetmja mundësi që i ngeli qeverisë

22/12/2020 13:34

Kufizimi i orarit erdhi si e vetmja zgjidhje pas keqmenaxhimit të situatës, pasi qeveria nuk mori masat e duhura për të penguar përhapjen në masë të infektimeve, sipas mjekut Dasho.

Drejtori i Shëndetit dhe Inovacionit në Franfkfurt, Erion Dasho mendon se situata në Shqipëri është jashtë  kontrollit, kemi përhapje komunitare të koronavirusit. “Ministria dhe Komiteti nuk bënë hetime epidemiologjike, testime, dhe e vetmja gjë që ngelet në të tilla ratse është kufizimi orar. Ndalimi i qarkullimit është e vetmja gjë që mund të bëjë kjo qeveri!”

Ndalimin e qarkullimit në orën 20:30, Dasho në emisionin “Shqipëria live” e arsyetoi zgjidhje e drejtë teknike sepse mund të pengojë organizimin e darkave te të afërmit dhe grumbullimet e mëdha.

Në periudhën 24 dhjetor deri në 4 janar, vendi do të jetë në izolim nga ora 20:30 deri në 06:00.

Top Channel