Mjetet e kultivimit të kanabisit

Shqiptari Mustafa Cullhaj është arrestuar në Angli pasi kishte kthyer shtëpinë në një fermë kanabisi me vlerë 500,000 paund.

Sipas Daily Mail, ai mbërriti në Angli me kamion si shumë shqiptarë që hyjnë ilegalisht në shtetin e Anglisë. 31-vjeçari jetonte në shtëpi më 16 qershor në Cranbrook Avenue të cilën e kishte mbushur me 230 bimë kanabisi që ishin në faza të ndryshme të rritjes.

Ai u përpoq të arratisej përmes derës së pasme të shtëpisë por u kap gjatë operacionit. Graham O’Sullivan, i cili po ndjek ngjarjen i tha Gjykatës së Hull Crown se të gjitha, përveç një dhome, në shtëpi ishin të mbushura me bimë kanabisi.

I arrestuari Mustafa Cullhaj

Ai tha se qeset me kanabis u gjetën gjithashtu në papafingo gati për t’u zhvendosur.

 “Një iPhone dhe 305 £ i janë sekuestruar. 75 bimë të plota u gjetën në një dhomë dhe një tjetër 155 plane dhe pajisje u gjetën gjithashtu. Policia gjeti edhe 745 £ para në para në dhomën e ndenjes së bashku me një iPhone tjetër. Vlera e parashikuar në rrugë e barnave të gjetura ishte rreth 472,800”, tha  O’Sullivan.

Michael Forrest, i tha gjykatës se Cullhaj kishte mbledhur borxhe në vendlindjen e tij në Shqipëri duke u përpjekur të paguante për një operacion për nënën e tij.

 “Ai ishte i prekshëm mbase ndaj njerëzve të padëshiruar. Kur u propozua për herë të parë ai nuk ishte në dijeni se ishte e paligjshme, por ai pranon që pas mbërritjes ai e dinte se çfarë po bënte gabim”, tha Michael Forrest.

Gjykatësi Mark Bury e burgosi ​​Cullhaj për 16 muaj. Ai tha: “Ju jeni një njeri me karakter të mirë. Shtëpia që po kërkonit ishte e mbushur me bimë. Kjo kishte potencialin për të dhënë gati gjysmë milioni paund. Ka qenë, me të njëjtin rast, një numër shtetasish shqiptarë të arrestuar përtej Hull në prona të tjera. Nuk mund të thuhet se ndonjë nga ju që kam hasur ka qenë organizatorë të këtij prodhimi. Roli juaj ishte të kujdesesh për bimët dhe t’i ujitësh dhe t’i mbrosh në rast se dikush vinte t’i vidhte. Ky ishte një rol i kufizuar, por një rol shumë i rëndësishëm”, tha ai.

Top Channel