E dini që një në tre persona është i prekur nga Artriti?

Artriti Urik, i shkaktuar nga niveli i lartë i Acidit Urik në gjak, i njohur si Cerma ose Guta në gjuhën popullore është një sëmundje e dokumentuar që në periudha shumë të hershme historike. Në fakt termi “artrit” është për t’iu referuar dhimbjes së kyçeve apo sëmundjeve që prekin artikulacionet.

Forma më e keqe e Artritit është Artriti Urik. Ky lloj artriti, zhvillohet kur kemi depozitim të lartë të acidit urik në gjak, i cili me pas shkakton kristalina, të cilat mblidhen në kyçe dhe shkaktojnë dhembje të padurueshme. Po pse kjo sëmundje është quajtur si “Sëmundja e Mbretërve” dhe sa rëndësi ka stili i jetesës dhe mënyra e ushqyerjes për ta mbajtur nën kontroll?

Sipas mjekëve, edukimi i pacientëve me sëmundjen e Artritit Urik nëpërmjet përmirësimit të stilit të jetesës dhe mënyrës së ushqyerjes, ka më shumë rëndësi se vetë mjekimi me medikamente. Komplikacionet e acidit urik janë të shumta. Sa shpesh duhet matur niveli i tij në organizëm?

Pse shkaktohen dëmtimet e disqeve të shtyllës kurrizore dhe cilat janë alternativat e fundit të trajtimit të tyre? Gjithçka në Hipokrati! Sonte, ora 18:00 Top Channel!

Top Channel