“Zhduken” Termometrat/ Vëzhgimi, në farmacitë e Tiranës gjen vetëm me zhivë

02/12/2020 12:18

Në farmacitë e Tiranës momentalisht mungojnë termometrat të zakonshëm nga ata me zhivë, që para pandemisë kushtonin 100 lekë të reja.

U  një vëzhgim në farmacitë e kryeqytetit, ato më ofruan termometra me zhivë ekologjikë që kushtojnë afërsisht 1.100 lekë të reja.

Edhe pse termometri dhe oksimetri kushton shumë për xhepat e shqiptarëve, pavarësisht kësaj koronavirusi i ka detyruar qytetarët t’i blejnë.

Mungesën e termometrave farmacistët  e lidhin me dy arsye. E para për shkak të kërkesës së lartë që ka krijuar pandemia Covid-19 për pro së dyti për disa standarde të reja që aplikohen nga BE për importin e termometrave me zhivë nga Kina.

Top Channel