A ka qeveria plan në rast se situata përkeqësohet? Denaj në “Open”: I qëndroj terminologjisë së emergjencës, kemi ulur 4.5 miliardë lekë nga PPP-të

02/12/2020 22:08

Një nga sektorët që ka goditur më së shumti pandemia e koronavirusit, është padyshim ai ekonomik. Mbi këtë po flitet në studion e emisionit “Open”, ku e ftuar është ministrja e Financave dhe e Ekonomisë Anila Denaj.

Sipas saj, vendi po jeton në një moment emergjent, e buxheti sipas Denajt duhet projektuar si i tillë. Ajo tha se një pjesë e buxhetit të vitit 2021 është vendosur në funksion të sistemit shëndetësor, investimeve të pa përfunduara, duke shtuar se gjithashtu gjatë kësaj periudhe janë ulur 4.5 miliardë lekë nga PPP-të.

“Skenarët negativë që përgatitëm në aktin e parë dhe të dytë normative. Unë i qëndroj shumë fort terminologjisë së emergjencës, sepse menjëherë kalon në një sistem tjetër, ato të PPP, ngrihen, kemi ulur 4.5 miliardë lekë nga PPP-të. Një pjesë e buxhetit Ka shkuar për rindërtimin dhe për të përfunduar punë që kanë mbetur përgjysmë. Mund të jetë një situatë që nuk ka të bëjë me mbyllje ekonomike”, tha Denaj.

Top Channel