Eksportet dëmtojnë bujqësinë/ Fermerët në Divjakë po reduktojnë sipërfaqet për mbjellje

01/12/2020 12:11

Stavri dhe Jetmira Zaka merren prej vitesh me bujqësi, por këtë vjeshtë po hasin shumë vështirësi në punën e tyre.

Prodhimi i specit, domates, kastravecit u ka mbetur pa shitur në pjesën më të madhe për shkak të prekjes së eksporteve nga pandemia.

Ata po shkulin bimët dhe thonë se janë drejt falimentimit. Kosto e bujqësisë është rritur ndjeshëm. Duke filluar qe nga farat, plehrat, krahu i punës duke bere qe me këto çmime te shitjes te mos i justifikoje duke i renduar ekonominë e tyre pasi veç këtyre kane dhe kredi per te shlyer.

Te gjendur përpara kësaj situate ata kane vendosur ta qe të ulin ndjeshëm sipërfaqen e mbjelle, në pritje të përfundimit të pandemisë.

Top Channel