Në foto: Ermal Ngucaj

Prej dy muajsh, një 40-vjeçar nga Vlora rezulton i zhdukur. Ermal Ngucaj është denoncuar si i zhdukur nga familjarët, ndërsa policia ka nisur të hetojë rrethanat se si ka ndodhur ngjarja.

Fatkeqësisht ky nuk është rasti i vetëm. Statistikat janë të frikshme, teksa llogaritet që të zhdukurit ndër shumë vite në Vlorë të arrijnë thuajse në 100 persona, për një pjesë prej të cilëve familjarët nuk kanë bërë denoncime, pasi kanë dyshime se mund të jenë jashtë shtetit, të arrestuar për vepra të ndryshme penale.

Po sipas statistikave, vetëm përgjatë viteve 2015-2019, Prokuroria e Krimeve të Rënda ka hetuar rrëmbimin e 25 personave të zhdukur në mënyrë të çuditshme dhe pa asnjë gjurmë. Dosjet janë referuar nga prokuroria pas elementeve shtesë, dëshmive dhe këqyrjes së mjaft kamerave që i ka bindur hetuesit se njeriu për të cilin nuk kishte asnjë gjurmë ishte rrëmbyer nga të tjerë.

Në vend të parë qëndrojnë rrëmbimet, ose zhdukjet e Leonard Mehmetit, Adriano Jahajt dhe Ariseld Mazes. Në faqen e Interpolit, në këndin e të zhdukurve Shqipëria ka të shpallur fotografitë e 145 personave të humbur, për fatin e të cilëve prej dekadash nuk dihet asgjë. Por, vitet e fundit, disa prej tyre po mungojnë për shkaqe më të sofistikuara. Për shembull, njëri ndër ta ishte dëshmitar në një krim, disa të tjerë i ka gjetur pala kundërshtare para se t’i gjejë shteti, apo sepse pazaret e drogës u prishën. Policia në bashkëpunim me Prokurorinë e Vlorës po hetojnë për të gjitha rastet e personave të zhdukur në qytetin bregdetar gjatë viteve të fundit. Tre prej tyre, me të përfolurat në media dhe më misteriozet janë zhdukja e Mario Metushaj, Albano Xhaferrit dhe Ervis Troqes.

Vetë policia thotë se për të gjitha rastet e të zhdukurve, dyshimet janë se si motiv kanë shërbyer pazaret e vjetra mes grupeve kriminale, hesapet, apo hakmarrjet. Ka edhe raste, kur fillimisht janë marrë peng, por pas presionin të policisë janë vrarë dhe hedhur në det.

Top Channel