“Ndërhynin deputetët për vendin e punës”, ministrja Kushi: Mësuesit, heronjtë e ditës

24/11/2020 11:51

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi pas mjekëve dhe infermierëve ka cilësuar si heronj mësuesit.

Ministrja tha se tashmë nuk ka raste abuzime kur deputetët apo zyrtarët ndërhynim për të punësuar mësues, pasi ata kalojnë përmes një procesi transparent siç është portali “mësues për Shqipërinë”.

“Dua ta nis këtë prezantim me disa nga raportet ndërkombëtare për vlerësimin e arsimit. Do ndalem tek një raport i Bankës Botërore, qe e vlerëson Shqipërinë si një ndër 10 vendet me përmirësim në arsim. Shqipëria në vitet e fundit ka pasur rritje në arsim. Jemi të ndërgjegjshëm që kemi ende punë për të bërë. Por jemi në rrugën e duhur. Është me rëndësi, pasi këto raporte janë jo vetëm inkurajuese, por dhe sfiduese. Në buxhetin e 2021, për sektorin e arsimit ne i përmbahemi objektivave që kemi vendosur. Rritja e pagave është një nga lajmet më të mira që sjell ky buxhet. Mësuesit, pas mjekëve dhe infermierëve, janë heronjtë e ditës. Ata po punojnë me përkushtim. Nuk ka më raste kur ndërhynin deputetët apo jepej lekë për vendin e punës”, tha ministrja Kushi.

Top Channel